sobota, 13 lutego 2016

Tagiatelle w aromatycznym sosie

 Danie idealne na romantyczny wieczór we dwoje :) choć my z wielkim apetytem zajadaliśmy je po prostu na obiad, zwykły sobotni obiadek :)
W sosie znalazły się  aromatyczne  pomidory suszone na słońcu od Dagoma oraz od dzisiaj moje ulubione płatki czerwonej papryki od Skworcu .


Tagiatelle w aromatycznym sosie

1 filet z piersi kurczaka
1/2 słoika suszonych pomidorów
1 łyżka papryki suszonej w płatkach
1 ząbek  czosnku
300 ml śmietany 30%
1/2 łyżeczki curry
sól, pieprz
zielona pietruszka
dodatkowo:
400 gram makaronu tagiatelle
wykonanie:
Z pomidorów odlać około 2 łyżki oleju prosto na patelnię i podsmażyć na nim pokrojone w kostkę mięso z kurczaka  ( mięso wcześniej posypać solą i pieprzem ). Podsmażone mięso zalać śmietaną, dodać pomidory odsączone z oleju i pokrojone w paseczki oraz płatki papryki, dosypać curry i smażyć chwilkę wszystko do zgęstnienia sosu w trakcie dodać drobno pokrojony czosnek i doprawić do smaku.
Makaron ugotować w sporej ilości osolonej wody, a następnie odcedzić.
Do gotowego sosu dodać na koniec  sporą ilość posiekanej zielonej pietruszki  oraz odcedzony makaron, wymieszać i podawać.





http://www.skworcu.com.pl/http://dagoma.com.pl/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Obserwatorzy

Wszystkie teksty i zdjęcia są mojego autorstwa i proszę ich nie kopiować bez mojej zgody