sobota, 17 grudnia 2016

Pieczeń drobiowa

Cudowna pieczeń która może śmiało stanąć obok wędzonej szyneczki na świątecznym stole.





























Pieczeń drobiowa

1 kg mięsa drobiowego
5 plasterków wędzonej szynki
2 jajka
1 szklanka śmietany 30%
½ pęczka zielonej pietruszki
1 łyżeczka soli
2 łyżeczki pieprzu ziołowego
wykonanie:
Mięso z kurczaka skręcić przez maszynkę do mięsa na większych oczkach sitka, szynkę pokroić w większa kostkę i dodać do mięsa, następnie dodać jajka, śmietanę i posiekana pietruszkę oraz przyprawy. Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać ( masa jest luźna) . Mniejszą foremkę do wypieku keksa wyłożyć papierem do pieczenia i napełnić masą mięsną.

Piec w temp. 200 st około 60-70 minut po upieczeniu podawać na ciepło jako pieczeń do obiadu lub na zimno jako wędlinie. 



3 komentarze:

  1. Bardzo apetycznie się prezentuje. Z chęcią skosztowałabym na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Obserwatorzy

Wszystkie teksty i zdjęcia są mojego autorstwa i proszę ich nie kopiować bez mojej zgody