Krem piernikowo-kasztanowy
20 dag ciasta piernikowego
10 dag obranych kasztanów jadalnych
10 dag białej czekolady
150 ml mleka
3 łyżki cukru
3 łyżki miodu
wykonanie:
Kasztany obrać i uprażyć w piekarniku lub na patelni, następnie bardzo drobno rozdrobnić przy pomocy blendera.
Ciasto piernikowe pokruszyć, dodać połamaną czekoladę . Mleko zagotować z cukrem i miodem, gorącym zalać pierniki, mieszać do momentu rozpuszczenia się czekolady, powstałą masę zmiksować i wymieszać z kasztanami, przełożyć do słoiczka i odstawić do zastygnięcia.
Bardzo kuszący :) Aż chyba kasztanów poszukam na bazarku i zrobię :)
OdpowiedzUsuńJest przepyszny, a kasztany ja kupiłam w tym słynnym sklepie na B 😁
OdpowiedzUsuńWłaśnie w B widziałam kasztany, no i nie miałam pomysłu ,co by z nimi zrobić. :)
OdpowiedzUsuńJa jeszcze mam pomysł na ciasteczka :)
Usuń