Naleśniki z kapuścianym farszem
70 dag kapusty kiszonej
kilka czapek suszonych grzybów
2 pętka kiełbasy śląskiej
1 cebula
2 łyżki margaryny
1 ząbek czosnku
przyprawy
dodatkowo:
naleśniki
olej do smażenia
wykonanie:
Usmażyć najzwyklejsze naleśniki ze swojego ulubionego przepisu ( potrzebujemy około 10 sztuk)
Kiszoną kapustę ugotować do miękkości osobno obgotować namoczone wcześniej grzyby i wszystko dokładnie odcedzić i odcisnąć z nadmiaru wody.
Kapustę i grzyby drobno posiekać ja robię to przy pomocy robota, kiełbasę obrać ze skórki i też przy pomocy robota posiekać tak jak kapustę i grzyby.
Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na margarynie, następnie dodać ją razem z kiełbasą do kapusty, dołożyć czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy sól i pieprz do smaku oraz szczyptę suszonego tymianku, dokładnie wymieszać.
Naleśniki smarować cienką warstwą przygotowanego farszu i ciasno zwinąć.
Na patelni rozgrzać niewielka ilość oleju i podsmażyć na złoty kolor z obu stron ( naleśniki mają być dobrze rumiane i chrupiące bo wtedy sa najlepsze) podawać gorące prosto z patelni.
dałabyś kilka ;)
OdpowiedzUsuńPogadaj z Hanią może się podzieli😊
OdpowiedzUsuń