piątek, 20 lipca 2012

Jabłka z grilla

Czasami musi być coś pysznego i szybkiego, ale w tedy pojawia się pytanie co to ma być?,  a może takie jabłuszka ? Jeśli podamy je z lodami to będzie już iście królewski deser:)

Jabłka z grilla

3 duże i ładne jabłka 
3 łyżeczki miodu 
3 łyżki jagód  
płatki migdałowe
Wykonanie:
 Z dużych i ładnych jabłek odciąć ostrożnie góry i łyżeczką wydrążyć środek ma powstać nam miseczka. 
Do środków jabłek nasypać jagód, posypać migdałami i polać miodem, przykryć odciętymi wcześniej górami.
 Całe jabłka ostrożnie owinąć folią aluminiową i grillować na grillu 10-15 min bez przewracania, aby sok z wnętrza nam się nie wylał.
 Czas zależy od gatunku i wielkości jabłek. 
 Podawać jako gorący deser, polecam też spróbować z dodatkiem lodów.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Obserwatorzy

Wszystkie teksty i zdjęcia są mojego autorstwa i proszę ich nie kopiować bez mojej zgody