wtorek, 26 marca 2013

Porzeczkowe babeczki

Miałam zrobić dzisiaj coś na szybko i miało być jeszcze ładnie oraz pysznie lub w odwrotnej kolejności :) Zrobiłam coś takiego i myślę, że spełniło to wszystkie warunki.

Porzeczkowe babeczki

Ciasto: 
10 dag masła 
8 dag cukru 
11 dag mąki pszennej 
1 łyżeczka proszku do pieczenia 
2 jajka 
1/2 szklanki czerwonych porzeczek ( mrożone) 
Krem: 
25 dag serka mascarpone 
1/2 szklanki czerwonych porzeczek 
2-3 łyżki cukru pudru 
Wykonanie:
 Masło utrzeć cukrem na gładki i puszysty krem, następnie dodać jajka i cały czas ucierając dodawać przesianą mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia.
Kiedy ciasto jest gotowe to delikatnie połączyć je z porzeczkami i napełnić nim foremki do muffinek. Piec około 25 min w temp. 180st po upieczeniu przestudzić i delikatnie wyjąć z foremek.

 Krem:
Porzeczki zmiksować i ostrożnie połączyć z utartym serkiem z dodatkiem cukru.
 Przygotowanym kremem ozdobić babeczki i schłodzić w lodówce przed podaniem dowolnie ozdobić.




5 komentarzy:

  1. jak wspaniale je udekorowalaś, a porzeczkowych to nie jadłam jeszcze, wpadnij do mnie na rozdanie :)
    http://kuchareczkamala.blogspot.com/2013/03/mini-konkurs-u-mnie.html

    OdpowiedzUsuń
  2. To mój smak.. Uwielbiam czerwone porzeczki. Nie mam niestety mrożonych. Babeczki musza byc pyszne.
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Były pyszne, a co do porzeczek to właśnie wykorzystałam ostatni pojemniczek nad czym strasznie ubolewam :)

      Usuń
  3. Pyszne babeczki..pięknie udekorowane...dziękuję za udział w akcji..

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Obserwatorzy

Wszystkie teksty i zdjęcia są mojego autorstwa i proszę ich nie kopiować bez mojej zgody