Porzeczkowe babeczki
Ciasto:
10 dag masła
8 dag cukru
11 dag mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jajka
1/2 szklanki czerwonych porzeczek ( mrożone)
Krem:
25 dag serka mascarpone
1/2 szklanki czerwonych porzeczek
2-3 łyżki cukru pudru
Wykonanie:
Masło utrzeć cukrem na gładki i puszysty krem, następnie dodać jajka i cały czas ucierając dodawać przesianą mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia.
Kiedy ciasto jest gotowe to delikatnie połączyć je z porzeczkami i napełnić nim foremki do muffinek. Piec około 25 min w temp. 180st po upieczeniu przestudzić i delikatnie wyjąć z foremek.
Krem:
Porzeczki zmiksować i ostrożnie połączyć z utartym serkiem z dodatkiem cukru.
Przygotowanym kremem ozdobić babeczki i schłodzić w lodówce przed podaniem dowolnie ozdobić.
jak wspaniale je udekorowalaś, a porzeczkowych to nie jadłam jeszcze, wpadnij do mnie na rozdanie :)
OdpowiedzUsuńhttp://kuchareczkamala.blogspot.com/2013/03/mini-konkurs-u-mnie.html
Dziękuje za zaproszenie :)
UsuńTo mój smak.. Uwielbiam czerwone porzeczki. Nie mam niestety mrożonych. Babeczki musza byc pyszne.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Były pyszne, a co do porzeczek to właśnie wykorzystałam ostatni pojemniczek nad czym strasznie ubolewam :)
UsuńPyszne babeczki..pięknie udekorowane...dziękuję za udział w akcji..
OdpowiedzUsuń