wtorek, 10 kwietnia 2012

Babka z pomarańczami




Babka z pomarańczami
25 dag margaryny
20 dag cukru
50 dag mąki
4 jajka 
1 mały proszek do pieczenia 
1/2 szklanki soku z pomarańczy
skórka otarta z 1 pomarańczy
Wykonanie:
Margarynę w temperaturze pokojowej  utrzeć z cukrem na gładki krem w trakcie ucierania dodawać po jednym jajku na zmianę z sokiem pomarańczowym i  przesianą mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Do gładkiego ciasta dodać otartą skórkę pomarańczową i delikatnie wymieszać.  Formę do babki wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą, przełożyć całe ciasto ( jest dosyć gęste )i wyrównać .
 Piec w temp. 180st około 1 godz.
Lukier:
½ szklanki cukru pudru utrzeć z niewielką ilością soku pomarańczowego i gładkim lukrem polać babkę, dowolnie ozdobić.







2 komentarze:

  1. musi być pyszna
    ps. warto usunąc weryfikacje obrazkowa...

    OdpowiedzUsuń
  2. Musi byc pyszna..dziekuje za udzial w akcji.no i faktycznie warto usunąć weryfikacje..

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Obserwatorzy

Wszystkie teksty i zdjęcia są mojego autorstwa i proszę ich nie kopiować bez mojej zgody