Dzisiaj nie mam nic odkrywczego bo przepis jest stary i ogólnie dostępny w wersjach papierowych jak i elektronicznych. Fakt jest taki, że ja skorzystałam z niego pierwszy raz i to sama się zastawiam czemu tyle czasu zwlekałam z jego przygotowaniem. Doskonały sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa, zawinęłam swój knedel w pieluszkę tetrową do gotowania, ale gdybym kiedyś jeszcze raz sięgnęła po przepis to masę z bułek zapakuję w osłonkę taką jak do kiełbasy.
Nie był fotogeniczny, ale był bardzo smaczny.
Bawarski knedel z czerstwej bułki
niedziela, 26 stycznia 2020
niedziela, 19 stycznia 2020
Tort śmietankowo-miętowy
Tort do niedzielnej kawy, bez okazji to chyba było szaleństwo, ale całkiem smaczne szaleństwo :)
Tort śmietankowo-miętowy
Tort śmietankowo-miętowy
niedziela, 12 stycznia 2020
Ciasto bez pieczenia z mango
czwartek, 2 stycznia 2020
Keks z żurawiną
Pierwszy przepis w tym roku, ale jednocześnie troszkę zaległy bo keks był u nas na święta, nie jest to klasyczny przepis na ciasto przepełnione bakaliami jak to bywa w przepisach na keksa, ale i tak jest przepyszne.
Subskrybuj:
Posty (Atom)