Jak już niejednokrotnie mówiłam to marny ze mnie amator śledzi, ale od czasu do czasu coś z nich przygotuję te śledzie są pikantne i bardzo aromatyczne idealne na imprezkę w nadchodzącym karnawale.
Śledzik z pieczarkami
4 filety śledzi po wiejsku
1 cebula
5 pieczarek
1 łyżka masła
1/2 szklanki sosu pomidorowego
wykonanie:
Cebulę pokroić w piórka, a pieczarki w kosteczkę i wszystko razem podsmażyć na maśle do podsmażonych pieczarek i cebuli dodać sos pomidorowy i doprawić na dość pikantnie solą, pieprzem i chili, odstawić do wystudzenia.
Śledzie pokroić w paseczki około 1,5 cm szerokości i dodać do zimnej cebuli, wymieszać i odstawić do lodówki na minimum 24 godziny, aby wszystkie smaki się połączyły.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz