piątek, 19 października 2012

Domowa nutella

Tak naprawdę nie wiem czy mogę to tak nazwać, ale w smaku i wyglądzie przypomina mi właśnie ten produkt. Dziewczynom bardzo smakowała i na śniadanie zjadły z ciepłymi jeszcze bułeczkami.
Ja wolę wersję łyżeczkową prosto ze słoiczka lub na herbatniczkach :)

Domowa nutella                                            

1,5 szklanki orzechów włoskich 
1 łyżka miodu 
15 dag gorzkiej czekolady 
1/2 szklanki mleka 
dodatkowo: 
2 łyżki orzechowego krokantu
Wykonanie:
Orzechy zmielić przy pomocy robota, na szybkich obrotach miksować kilkanaście minut do momentu kiedy zrobi się z nich gładka i troszkę oleista pasta w trakcie miksowania dodać miód. W małym garnuszku rozpuścić czekoladę z mlekiem i dodać do orzechów, dokładnie wszystko wymieszać i przełożyć do słoiczka na wierzchu nasypać warstwę krokantu.




 


 

3 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Obserwatorzy

Wszystkie teksty i zdjęcia są mojego autorstwa i proszę ich nie kopiować bez mojej zgody