piątek, 8 kwietnia 2016

Karkówka z piekarnika

Karkówkę najlepiej to ja lubię z grilla, ale tak przygotowana jest też przepyszna. Obiad dla mnie musi być z mięsem bo wtedy ja jestem zadowolona, dzisiaj karkóweczka była z dodatkiem pysznej i wyrazistej w smaku sałatki sałatki ukraińskiej

Karkówka z piekarnika 

1 kg karkówki
1 cebula
2 ząbki czosnku
1/2 czerwonej papryki 
1 łyżka czerwonej pasty curry
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
1 łyżeczka soli
wykonanie:
Mięso umyć i osuszyć, następnie pokroić w grubsze plastry, natrzeć przyprawami i pastą. Przygotowane mięso przełożyć do specjalnego worka w którym możemy piec w piekarniku, dołożyć paprykę pokrojoną w grubsze plastry i cebulę pokrojona w ćwiartki oraz całe ząbki czosnku, zamknąć worek. Zamarynowane mięso zostawić najlepiej na całą noc w lodówce, następnie piec w temp. 200 st około 60 minut, podawać z ziemniakami i sałatką




http://www.orzech.com.pl/pl

3 komentarze:

  1. Tak sobie szukam jedzonka, za tydzień goście. Może taka karkóweczka. Pięknie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Prosto, smacznie i bez zbędnego zmywania :)

      Usuń
    2. Pięknie i smacznie!

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Obserwatorzy

Wszystkie teksty i zdjęcia są mojego autorstwa i proszę ich nie kopiować bez mojej zgody