Biały puch
10 dkg margaryny
1/2 kg sera do serników w wiaderku
1/2 szklanki cukru pudru
20 dag białej czekolady
300 ml śmietany 30%
3 łyżki żelatyny
1/2 szklanki wody
Dodatkowo:
herbatniki
Wykonanie;
Margarynę utrzeć z cukrem do utartego kremu dodać ser i cały czas
ucierać, żelatynę rozpuścić i przestudzić, następnie wymieszać z serem.
Czekoladę rozpuścić i dodać do masy serowej na koniec ostrożnie połączyć
z ubitą na sztywno śmietaną.
Foremkę do keksa ( taką mniejszą) wyłożyć papierem do pieczenia i
napełnić masą serową na wierzchu ułożyć herbatniki i schłodzić najlepiej
całą noc.
Zastygnięty deser wyłożyć do góry dnem na talerz i po wierzchu posypać
startą białą czekoladą lub wiórkami kokosowymi.
Taka trochę pascha, tyle z żelatyną ekstra :) Musiało smakować obłędnie :)
OdpowiedzUsuńNigdy nie robiłam paschy, ale jeśli smakuje tak jak ten deser to zacznę ja robić:)
Usuń