wtorek, 17 stycznia 2017

Miodowe herbatniczki

Wykrawaczki do tych uroczych ciasteczek to mój ostatni zakup, cieszę się z tej zdobyczy jak małe dziecko :)





























Miodowe herbatniczki 

225 gram masła
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki syropu korzennego z miodem
1 jajko
4 szklanki mąki tortowej
wykonanie:
Miękkie masło utrzeć z cukrem i 1/2 łyżeczki na krem, następnie dodać jajko i nadal ucierać, mąkę przesiać i małymi porcjami dosypać do utartego kremu na zmianę z syropem. Po połączeniu się wszystkich składników ciasto przełożyć do miski i schłodzić w lodówce około 1 godziny. Schłodzone ciasto cienko rozwałkować i wyciąć kształt ciastek.
Blaszki wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na nich ciasteczka,
piec w temp. 180st około 10-12 minut.







3 komentarze:

  1. Super ciasteczka. Nie ma to jak domowe wypieki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale świetne ciasteczka! I ta wykrawaczka superowa!
    Fajne karbowane ciasteczka i na pewno pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wykrawaczki mnie zauroczyły, ale ciacha tez pyszne :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Obserwatorzy

Wszystkie teksty i zdjęcia są mojego autorstwa i proszę ich nie kopiować bez mojej zgody