Wykrawaczki do tych uroczych ciasteczek to mój ostatni zakup, cieszę się z tej zdobyczy jak małe dziecko :)
Miodowe herbatniczki
225 gram masła
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki syropu korzennego z miodem
1 jajko
4 szklanki mąki tortowej
wykonanie:
Miękkie masło utrzeć z cukrem i 1/2 łyżeczki na krem, następnie dodać jajko i nadal ucierać, mąkę przesiać i małymi porcjami dosypać do utartego kremu na zmianę z syropem. Po połączeniu się wszystkich składników ciasto przełożyć do miski i schłodzić w lodówce około 1 godziny. Schłodzone ciasto cienko rozwałkować i wyciąć kształt ciastek.
Blaszki wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na nich ciasteczka,
piec w temp. 180st około 10-12 minut.
Super ciasteczka. Nie ma to jak domowe wypieki :)
OdpowiedzUsuńAle świetne ciasteczka! I ta wykrawaczka superowa!
OdpowiedzUsuńFajne karbowane ciasteczka i na pewno pyszne :)
Wykrawaczki mnie zauroczyły, ale ciacha tez pyszne :)
OdpowiedzUsuń