W takie upalne dni nie ma nic lepszego jak zimny napój owocowy, a pora roku pozwala nam na przeróżne kombinacje smaków u mnie na dzisiaj przygotowane smoothie arbuzowo-truskawkowe i muszę uczciwie przyznać, że arbuz doskonale podkręca smak i wyjątkowo orzeźwia.
Smoothie arbuzowo-truskawkowe
70 dag truskawek
50 dag arbuza
400 ml kefiru
1 szklanka kostek lodu
5-6 łyżek cukru
Wykonanie:
Arbuza pokroić w kostkę i w miarę możliwości usunąć z niego pestki, następnie dodać truskawki i kostki lodu całość dokładnie zmiksować w trakcie dodając cukier i kefir.
Napój podawać bardzo zimny ja podaję z dodatkowo z kulką lodów waniliowych które fantastycznie tutaj pasują i dodatkowo ochładzają napój.
to coś zdecydowanie dla mnie :) poproszę taką szklaneczkę :)
OdpowiedzUsuńto pierwszy taki rok kiedy zjadłam kilogramy truskawek,już straszą że to koniec sezonu a tu jeszcze tyle ciekawych propozycji:) dobrze że 30 słoiczków dżemiku czeka na wyniesienie do piwnicy:)ciekawe czy starczą mi na całą zimę truskawkowych wspomnień?:)
OdpowiedzUsuńu mnie też sezon jest zawsze za krótki :), a 30 słoiczków dla moich dziewczyn starcza do grudnia :)
Usuń