środa, 28 maja 2014

Makaron z kapustą

Po tych wszystkich słodkich szaleństwach dzisiaj coś innego bo oprócz truskawek na straganach jest też młoda kapusta którą ja uwielbiam i dzisiaj zrobiłam ją w połączeniu z makaronem takie niby łazanki i musicie mi uwierzyć było pysznie :)


Makaron z kapustą 

20 dag grubego makaronu
1 główka młodej kapusty
1 szklanka bulionu
około 20 dag mięsa drobiowego ja użyłam mięso które mi zostało z wcześniejszego rosołu
1 cebula
1 łyżka margaryny
2 łyżki przecieru pomidorowego
Wykonanie: 
Makaron ugotować i odcedzić, a cebulę drobno pokroić i podsmażyć na margarynie.
Kapustę pokroić i przełożyć do garnka , dodać do niej zrumienioną cebulkę i bulion ja dałam rosół, przykryć i udusić do miękkości pod koniec dodać mięso drobiowe jeśli użyjemy surowego mięsa musimy je dodać od razu z kapustą, aby się ugotowało i najlepiej niech to będzie mięso z piersi drobiowych bo ono się szybciutko gotuje. Do mięciutkiej kapusty dodać przecier pomidorowy i makaron, wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem, całość razem pogotować kilka minut, aby smaki sobą przeszły przed podaniem posypać posiekanym  koperkiem.


2 komentarze:

  1. z makaronem jeszcze kapusty nie jadłam, bo za szybko mi znika z garnka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wierzę, słowo, bo wygląda bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Obserwatorzy

Wszystkie teksty i zdjęcia są mojego autorstwa i proszę ich nie kopiować bez mojej zgody