Pomidory z grilla
4 duże pomidory
1 woreczek ugotowanego ryżu
4 plastry żółtego sera
1/2 czerwonej cebuli
szczypta płatków chilli
sól
cukier
kilka listków świeżej bazylii
Wykonanie:
Pomidory umyć i wytrzeć do sucha,
następnie odciąć góry z pomidorów i z większej części pomidora łyżką
wydrążyć środki.
To co wyjęliśmy z pomidora pokroić w kostkę i dodać do
ugotowanego wcześniej ryżu, do ryżu dodać jeszcze pokrojoną w drobną
kostkę cebulę, posiekane listki bazylii i doprawić do smaku solą i
chilli ewentualnie pieprzem, całość ma być wyraźnie pikantna.
Miseczki
które powstały z pomidorów wewnątrz delikatnie posypać cukrem i napełnić
ryżem na ryż położyć plaster sera i przykryć odciętą wcześniej górą z
pomidorów.
Pomidory zawinąć w folię aluminiową i położyć na gorącym
grillu, grillować około 15 min bo jak będziemy dłużej to pomidor za
bardzo nam zmięknie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz