Przepis podaję w kolejności dodawanej do wypiekacza.
Słodki chlebek
4 łyżki oleju
320 ml wody
3 łyżki cukru
1,1/2 łyżeczki soli
300 gram mąki pszennej
225 gram mąki kukurydzianej
1,1/3 łyżeczki suszonych drożdzy
Dodatkowo:
3 łyżki posiekanej żurawiny
2 łyżki mielonych orzechów
Wykonanie:
Po włożeniu składników do wypiekacza chlebek zrobił się praktycznie sam, a piekłam go na programie podstawowym do chleba białego z dużym stopniem zarumienienia skórki.
z miodem jeszcze lepszy:)
OdpowiedzUsuńosobiście jadłam chlebek Iwonki jest przepyszny polecam:)!!!!!
OdpowiedzUsuńEwa bardzo mi miło, ale wiesz przecież, że ja tylko wszystko włożyłam do maszyny i ona odwaliła całą robotę :)
OdpowiedzUsuń