piątek, 31 stycznia 2014

Domowy paprykarz

Dzisiaj coś całkiem z innej  strony choć bardzo łatwo i pysznie.


Domowy paprykarz

1 średnia marchew
1 cebula
kawałek selera
1 woreczek ryżu
1 mała wędzona makrela
2 łyżki przecieru pomidorowego
1 łyżka oleju
przyprawy
Wykonanie:
Makrele obrać z ości i rozdrobnić, ryż ugotować i wystudzić, marchew oraz seler zetrzeć na grubych oczkach tarki, cebulę pokroić w drobną kostkę.
Na patelni podgrzać olej, dodać startą marchew oraz seler, chwilę wszystko razem podsmażyć, dodać cebulę, podlać 1-2 łyżkami wody, przykryć i udusić do miękkości. Do uduszonych warzyw dodać ryż, przecier pomidorowy i dokładnie wymieszać gdyby było za suche dodać troszkę wody na koniec dodać rybę i doprawić solą oraz pieprzem i mieloną papryką, ale tak na ostro.
Paprykarz najlepiej smakuje na drugi dzień jak wszystkie smaki się połaczą.



Domowy Wyrób

6 komentarzy:

  1. Bardzo ciekawy przepis i z chęcią kiedyś spróbuje paprykarza domowego. Serdecznie Panią pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Paprykarz to taki smak dzieciństwa :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Oooo super ! Ten przepis mi się bardzo przyda :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam paprykarz, muszę kiedyś wypróbować ten przepis :)
    http://asiuuulek.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Obserwatorzy

Wszystkie teksty i zdjęcia są mojego autorstwa i proszę ich nie kopiować bez mojej zgody