poniedziałek, 15 września 2014

Babeczka z malinami

Dziewczyny już swoje babki powrzucały do kuchni Bożeny ,a teraz moja kolej na babeczkę bo właśnie ona była tematem ostatniego wspólnego pieczenia u mnie babeczka już prawie zjedzona taka była pyszna :)


Babeczka  bananowa z białą czekoladą i malinami 

25 dag masła
10 dag cukru
19 dag mąki pszennej
1 budyń bananowy z cukrem
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 jajka
dodatkowo:
10 dag białej czekolady
maliny
wykonanie:
Masło utrzeć z cukrem na gładki krem w trakcie ucierania dodawać po jednym jajku na przemian z przesianą mąką wymieszaną z proszkiem budyniowym i proszkiem do pieczenia, wszystko dokładnie połączyć. Formę do babki wysmarować tłuszczem i wyłożyć do niej przygotowane ciasto.
Piekarnik nagrzać do 175st i piec babkę około 45 minut po upieczeniu i wystudzeniu babkę polać rozpuszczoną biała czekoladą
i ozdobić malinami.
Babeczki piekły :
 http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/.../kolor...
 http://rozowakuchnia.blox.pl/.../Babka-cytrynowo-piaskowa...
 http://jejkuchnia.blogspot.com/.../babka-cytrynowa-z...
 http://grunttoprzepis.blogspot.com/2014/09/migdaowa-babka-majonezowa-w-dwoch.html
i  Lidia




3 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Obserwatorzy

Wszystkie teksty i zdjęcia są mojego autorstwa i proszę ich nie kopiować bez mojej zgody