Dzisiaj coś całkiem z innej strony choć bardzo łatwo i pysznie.
Domowy paprykarz
1 średnia marchew
1 cebula
kawałek selera
1 woreczek ryżu
1 mała wędzona makrela
2 łyżki przecieru pomidorowego
1 łyżka oleju
przyprawy
Wykonanie:
Makrele obrać z ości i rozdrobnić, ryż ugotować i wystudzić, marchew oraz seler zetrzeć na grubych oczkach tarki, cebulę pokroić w drobną kostkę.
Na patelni podgrzać olej, dodać startą marchew oraz seler, chwilę wszystko razem podsmażyć, dodać cebulę, podlać 1-2 łyżkami wody, przykryć i udusić do miękkości. Do uduszonych warzyw dodać ryż, przecier pomidorowy i dokładnie wymieszać gdyby było za suche dodać troszkę wody na koniec dodać rybę i doprawić solą oraz pieprzem i mieloną papryką, ale tak na ostro.
Paprykarz najlepiej smakuje na drugi dzień jak wszystkie smaki się połaczą.
Bardzo ciekawy przepis i z chęcią kiedyś spróbuje paprykarza domowego. Serdecznie Panią pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńPolecam bo warto :) również pozdrawiam :)
UsuńPaprykarz to taki smak dzieciństwa :)
OdpowiedzUsuńnajlepszy:)
OdpowiedzUsuńOooo super ! Ten przepis mi się bardzo przyda :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam paprykarz, muszę kiedyś wypróbować ten przepis :)
OdpowiedzUsuńhttp://asiuuulek.blogspot.com/