Bób z grilla to pyszne czekadełko przed daniem głównym, ale jest też to pyszny dodatek właśnie do tego dania. Sam bób wciąga bardziej jak słonecznik, a to masełko na dnie z czosnkiem i przyprawami jest przepyszne.
Bób z grilla
1 szklanka bobu
1 ząbek czosnku
1 łyżka masła
sól, pieprz
zielona pietruszka
wykonanie:
Surowy, umyty bób wsypujemy na spory kawałek foli aluminiowej, dodajemy wiórki masła, drobno posiekany czosnek, posypujemy solą oraz pieprzem. Przygotowany bób zamykamy w paczuszce z foli i układamy na rozgrzanym grillu. Kieszonki z bobem grillujemy około 15-20 minut ( czas zależy od temperatury na grillu). Podajemy gorący posypany zieloną pietruszką z dodatkiem grzaneczki którą możemy maczać w pysznym sosie co powstanie z masełka i przypraw.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz