piątek, 14 lipca 2017

Chłodnik z barszczykiem

Chłodniki nie bywają u nas za często, a to dlatego, że dzieci za nimi nie przepadają, a w tym roku to nawet pogoda mało sprzyjająca takim potrawom. Dzisiaj postanowiłam jednak spróbować Barszczyku KRAKUS bo taki ostatnio dostałam, a to efekt moich prób.



Chłodnik z barszczykiem
400 ml jogurtu naturalnego
3/4 litra bulionu warzywnego
100 ml koncentratu barszczu KRAKUS
4 zielone ogórki
1 ogórek małosolny
1/2 czerwonej cebulki

dodatkowo;
jajka
wykonanie:
Cebulę bardzo drobno posiekać, ogórki pokroić w kosteczkę. Koncentrat wymieszać z bulionem i dolać do jogurtu, dokładnie wymieszać, następnie dodać ogórki i cebulkę, doprawić sola i pieprzem, ewentualnie dokwasić sokiem z cytryny, schłodzić.
Chłodnik podawać z dodatkiem jajka ugotowanego na twardo dodatkowo można przed podaniem posypać koperkiem lub zieloną pietruszką.


#chlodnik #krakus #sprytnieizdrowo

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Obserwatorzy

Wszystkie teksty i zdjęcia są mojego autorstwa i proszę ich nie kopiować bez mojej zgody