niedziela, 17 maja 2015

Róże z jabłek w ciescie francuskim

W tym roku Światowy Dzień Pieczenia zostanie uczczony różami z jabłek w cieście francuskim razem ze mną róże będą piekły  zaprzyjaźnione dziewczyny z innych blogów, a wszystko dzięki wspólnemu wydarzeniu
Deser ten zawsze mi się podobał choć nie miałam motywacji, aby je przygotować, róże są nie tylko urocze, ale też i bardzo smaczne.


Róże z jabłek w cieście francuskim

2 jabłka
1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
wykonanie;
Jabłka pokroić bez obierania w cienkie plasterki, następnie ułożyć je luźno na talerzu i wstawić do mikrofali lub gorącego piekarnika na 2-3 minut, aby jabłka lekko zmiekkły.
Ciasto francuskie rozwinąć, pociąć na 3 cm paski i na każdym pasku ułożyć plasterki przestudzonego jabłka, następnie zwinąć jak różyczki
i ułożyć w formie do muffinek.
Piekarnik nagrzać do 220 st i piec różyczki około 10-15 minut do momentu zezłocenia się ciasta i jabłek po upieczeniu posypać cukrem pudrem.






5 komentarzy:

  1. Dzięki dziewczyny :) nawet byłam z nich zadowolona :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wspaniałe różyczki Ci wyszły. U mnie już wszystkie zjedzone :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. u nas też tylko wspomnienia po nich zostały :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Obserwatorzy

Wszystkie teksty i zdjęcia są mojego autorstwa i proszę ich nie kopiować bez mojej zgody