Moja dorosła córka ostatnio tak dużo mówiła o takim daniu, że nabrałam na nie ogromnej ochoty i dzisiaj zrobiłam na obiad. Zapewne w knajpkach gdzie podają takie jedzenie to przygotowują je inaczej i inaczej wygląda, ale mi się podobało i smakowało wszystkim :)
Smażony makaron
2 grube plastry karkówki
1 opakowanie mieszanki chińskiej (mrożone)
1/2 opakowania cienkiego makaronu
przyprawy
wykonanie:
Karkówkę pokroić w cienkie paseczki i natrzeć sosem sojowym, odstawić na minimum godzinkę.
Dużą i głęboką patelnię rozgrzać i zrumienić na niej mięso, następnie dodać zamrożone warzywa posypać niewielką ilością soli i pieprzu i smażyć tak długo, aż warzywa zmiękną.
W garnku ugotować makaron ja ugotowałam 1/2 paczki makaronu spaghetti i odcedzić go, a następnie wrzucić na patelnię z warzywami, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku przyprawa do potraw chińskich i całość jeszcze chwilkę razem smażyć.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz