sobota, 25 czerwca 2016

Kefirowa pianka

 Nie będę się rozpisywać o zaletach  tego deseru bo za oknem skończył mi się termometr, a na drodze topi się asfalt jak masło na patelni, a ten deser jest z lodówki :) :)






























Kefirowa pianka

2 szklanki kefiru
2 galaretki truskawkowe
40 dag truskawek
5 połówek brzoskwiń z puszki
wykonanie:
Galaretki rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody i odstawić do przestudzenia, kefir przelać do wysokiego naczynia i przy pomocy miksera lekko spienić, następnie dodać przestudzoną galaretkę i wymieszać.  Przygotowaną galaretką napełnić szklaneczki do ¾ wysokości i odstawić do zastygnięcia. Połowę truskawek z brzoskwiniami zmiksować na mus i ułożyć go na zastygniętej piance kefirowej, pozostałe truskawki drobno pokroić  ( zostawiając kilka do dekoracji) i ozdobić nim deser






 

2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Obserwatorzy

Wszystkie teksty i zdjęcia są mojego autorstwa i proszę ich nie kopiować bez mojej zgody