Babka z pomarańczami
25 dag margaryny
20 dag cukru
50 dag mąki
4 jajka
1 mały proszek do pieczenia
1/2 szklanki soku z pomarańczy
skórka otarta z 1 pomarańczy
Wykonanie:
Margarynę w temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem na gładki krem w trakcie ucierania dodawać po jednym jajku na zmianę z sokiem pomarańczowym i przesianą mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Do gładkiego ciasta dodać otartą skórkę pomarańczową i delikatnie wymieszać. Formę do babki wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą, przełożyć całe ciasto ( jest dosyć gęste )i wyrównać .
Piec w temp. 180st około 1 godz.
Lukier:
½ szklanki cukru pudru utrzeć z niewielką ilością soku pomarańczowego i gładkim lukrem polać babkę, dowolnie ozdobić.
musi być pyszna
OdpowiedzUsuńps. warto usunąc weryfikacje obrazkowa...
Musi byc pyszna..dziekuje za udzial w akcji.no i faktycznie warto usunąć weryfikacje..
OdpowiedzUsuń