Cukiniowo-czekoladowe ciasto z śliwkami
Składniki:
350 g cukinii
300 g mąki pszennej
2 jajka
110 g masła
250 g cukru
60 g kakao
125 ml oleju
pół szklanki jogurtu naturalnego
50 g mlecznej czekolady
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
1 szczypta soli
śliwki węgierki
Wykonanie:
Miękkie masło ucieramy z cukrem. Cały czas ucierając dodajemy jajka. Gdy składniki się połączą nie przerywając ucierania pomału wlewamy olej a następnie jogurt. Suche składniki dodajemy porcjami do masy i mieszamy łyżką tylko do połączenia się składników. Dodajemy startą na dużych oczkach i odciśniętą cukinię oraz czekoladę pokrojoną na małe kawałki. Delikatnie mieszamy Wylewamy na formę o wymiarach 33x22 cm i układamy śliwki. Pieczemy w 170 st ok. 50 min do suchego patyczka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz