Muffiny z wiśniami i
krokantem
10 dag orzechowego krokantu
1 szklanka wiśni bez pestek
125 gram masła
10 dag cukru
18 dag mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 jajka
2 łyżki nalewki wiśniowej
wykonanie:
Masło utrzeć z cukrem na krem, następnie dodawać na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i po jednym jajku na koniec dodać połowę orzechów i dokładnie wymieszać. Do gotowego ciasta dodać wiśnie i delikatnie je połączyć z całością. Foremki wyłożyć papilotkami i napełnić do ¾ wysokości ciastem po wierzchu posypać pozostałymi orzechami.
Piec w temp. 180 st około 25-30 minut.
1 szklanka wiśni bez pestek
125 gram masła
10 dag cukru
18 dag mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 jajka
2 łyżki nalewki wiśniowej
wykonanie:
Masło utrzeć z cukrem na krem, następnie dodawać na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i po jednym jajku na koniec dodać połowę orzechów i dokładnie wymieszać. Do gotowego ciasta dodać wiśnie i delikatnie je połączyć z całością. Foremki wyłożyć papilotkami i napełnić do ¾ wysokości ciastem po wierzchu posypać pozostałymi orzechami.
Piec w temp. 180 st około 25-30 minut.
Bardzo smakowicie wyglądają, muffinki pierwsza klasa.
OdpowiedzUsuń