piątek, 26 sierpnia 2016

Ciastka na patyku z masłem orzechowym

Wszystkie ścinki i zrzynki :) z tortów trafiły w te ciasteczka i jeśli o mnie chodzi były to najlepsze cake pops jakie ja zrobiłam, wniosek jest jeden z " odpadów " też można zrobić coś pysznego.




























Cake pops

około 30 dag suchego ciasta biszkoptowego
3 łyżki masła orzechowego
2 łyżki płynnej białej czekolady
dodatkowo:
20 dag białej czekolady
2 paski ciemnej czekolady 
1-2 łyżki mleka
wykonanie:
Ciasto biszkoptowe zmiksować razem z masłem orzechowym na jednolitą masę na koniec dodać płynną czekoladę.
Z masy ciasteczkowej uformować kuleczki i schłodzić w lodówce około 1 godziny, rozpuścić ciemną czekoladę i maczając w niej końce patyczków wcisnąć je delikatnie w kuleczki z ciasta i ponownie odstawić do zastygnięcia.
Białą czekoladę rozpuścić w miseczce umieszczonej nad parą i wymieszać z 1-2 łyżkami mleka w płynnej czekoladzie zanurzyć ciasteczka,
dowolnie ozdobić i odstawić do całkowitego zastygnięcia ( najlepiej całą noc)




2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Obserwatorzy

Wszystkie teksty i zdjęcia są mojego autorstwa i proszę ich nie kopiować bez mojej zgody