Pomarańczowe babeczki
Ciasto;
110 gram masła
100 gram cukru
110 gram mąki
skórka otarta z całej pomarańczy
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem:
25 dag serka mascarpone
125 gram zwykłego twarożku śmietankowego
1łyżka soku pomarańczowego
Wykonanie:
Masło utrzeć z cukrem i skórką pomarańczową na gładki krem, następnie połączyć z jajkami i na koniec dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać.
Ciastem napełnić do 3/4 wysokości przygotowane foremki do babeczek, piec 20-25 minut w 180st
Krem:
Serek mascarpone utrzeć z twarożkiem i sokiem pomarańczowym na gładki krem i odstawić na kilka minut do lodówki, aby zgęstniał.
Upieczone i wystudzone babeczki posmarować kremem i dowolnie ozdobić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz