Czekoladowo-malinowy duet
12 dkg margaryny
1,3/4 szklanki mąki pszennej
15 dag cukru
3 jajka
1 łyzeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
15 dag czekolady w proszku
1 szklanka musu z malin
Wykonanie:
Mąką przesiać i na sucho wymieszać z cukrem, proszkiem i sodą. Margarynę
stopić i przestudzić, jajka lekko ubić i wymieszać z
rozgniecionymi
malinami( ja zmiksowałam), dodać tłuszcz i wymieszać.
Do mąki dodać
mokre składniki i lekko przemieszać, do mieszania ciasta używamy tylko
łyżki, następnie dodać czekoladę i dokładnie wymieszać
Średniej wielkości tortownicę (20 cm średnicy)wysmarować tłuszczem i
wysypać bułką tartą, następnie wylać do niej ciasto.
Ciasto piec w nagrzanym do 180st piekarniku około 50 min
Na polewę rozpuścić 10 dag białej czekolady z 2 łyżkami mleka do płynnej
czekolady dodać drugą szklankę tylko rozgniecionych malin i polać tym
upieczone oraz przestudzone ciasto, polane ciasto ozdobić malinami
cudowny!
OdpowiedzUsuń:) dziękuje :)
Usuńi tak smakuje :)
OdpowiedzUsuń