Ucieraniec z sezonowymi owocami
Ciasto:
25 dag margaryny
2 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 budyń śmietankowy
4 żółtka
1 jajko
Dodatkowo:
śliwki u mnie z kompotu
jabłka
cukier cynamonowy
Wykonanie:
Margarynę utrzeć z cukrem na gładki krem, następnie dodać żółtka oraz jajko i cały czas ucierać w trakcie dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i budyniem.
Formę do tary wysmarować tłuszczem i wyłożyć do niej ciasto na którym gęsto ułożyć cząstki śliwek, a pomiędzy nimi cząstki jabłek po wierzchu posypać cukrem cynamonowym.
Piekarnik nagrzać do 170 st i piec około 40 min po upieczeniu i wystudzeniu ja delikatnie po wierzchu polałam lukrem.
Wygląda na pyszne.
OdpowiedzUsuńIwi 69
Bo takie jest :)
Usuń