Jest to coś w rodzaju ptasiego mleczka, ale biorąc pod uwagę zakaz używania tej nazwy to będzie "Deser w kosteczkach", fakt jest taki, że deser jest pyszny, pachnący i bardzo, bardzo letni.
Deser w kosteczkach
30 gag malin
2 galaretki malinowe
1 łyżka żelatyny
1 szklanka śmietany 30%
5 łyżek cukru
czekoladowa posypka do dekoracji
Wykonanie:
Maliny zasypać cukrem i rozgotować, przetrzeć przez sito, aby pozbyć się
pestek.
Mus malinowy wymieszać z galaretką rozpuszczoną razem z żelatyną
w 1 szklance wody i ubitą śmietanką, piankę wylać do płaskiej
formy, opłukanej zimną wodą, schłodzić (najlepiej kilka godzin)po tym
czasie zastygnięte ptasie mleczko pokroić na porcje i udekorować
czekoladową posypką.
Malinowe ptasie mleczko-pycha!
OdpowiedzUsuń