Kiedy za oknem piękne słoneczko i szkoda marnować czasu na stanie w kuchni przy garach, wtedy przydają się takie przepisy jak ten.
Kurczak w szpinaku
1/2 kg mięsa drobiowego na gulasz
2 spore garście świeżego szpinaku
1 ząbek czosnku
3/4 szklanki śmietany 30%
1 łyżka oleju
2 łyżeczki przyprawy u mnie suszone pomidory z solą morską i szczypiorkiem
sól
pieprz
wykonanie:
Mięso posypać przyprawami, podsmażyć na oleju i lekko poddusić pod przykryciem, aby mięso zmiękło. Szpinak jeśli mamy duże liście kroimy na mniejsze kawałki, posypujemy kurczaka, zalewamy śmietanką, dodajemy drobno posiekany czosnek i dusimy razem do 5 minut, ewentualnie doprawiamy do smaku powstały sos. Podajemy zaraz po przygotowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz