Jakiś czas temu dostałam pyszną pakę makaronów Międzybrodzki do spróbowania i dzisiaj z jednym z nich zrobiłam obiadek dla rodzinki.
Na opakowaniu makaronu widnieje taki napis " Produkt doskonałej jakości" i ja się pod nim podpisuję obiema łapkami :), makaron jest pyszny, ugotowany nie stracił swojego wyglądu i co najważniejsze nie posklejał się na talerzu nawet jak chwilkę postał u mnie był z takim kolorowym sosem, ale nadaje się do wszystkiego i do zupy i zapiekanki, a nawet do sera czy owoców dla mnie rewelacja.
Makaron na bogato
1 opakowanie grubego makaronu Międzybrodzki
1 mała cukinia
1 papryka
2 ząbki czosnku
30 dag boczku
250 ml śmietany 30%
1/2 łyżeczki curry
1/2 łyżeczki jarzynki
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
1 łyżka oleju
małe pomidorki
wykonanie:
Boczek pokroić w cienkie plasterki i zrumienić, następnie zdjąć z patelni i odsączyć z tłuszczu.
Cukinię pokroić w cienkie plasterki, a paprykę w paseczki na patelni podgrzać olej i wrzucić na nią cukinię i paprykę, następnie lekko podsmażyć i dodać pokrojony drobno czosnek, dodać śmietankę.
Do sosu dodać przyprawy i kilka listków bazylii, całość gotować kilka minut, aby śmietana lekko zgęstniała, ale warzywa mają nam się nie rozgotować.
Makaron ugotować i odcedzić do makaronu wlać sos i wrzucić chrupiący boczek, wymieszać i podawać, przed podaniem danie posypać pokrojonymi cząstkami pomidorków.
Zawartość pysznej paczuszki :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz