Kotlety z jajek i cukinii
10 jajek na twardo
2 jajka surowe
1 mała cukinia
1 mała czerwona cebula
5-6 łyżek otrębów owsianych
przyprawy
dodatkowo:
olej
wykonanie:
Jajka na twardo obrać i rozgnieść widelcem ( nie muszą być bardzo drobno rozdrobnione). Cukinię po umyciu zetrzeć na grubych oczkach i delikatnie posolić, wymieszać i odstawić na kilka minut, następnie odcisnąć i dodać do jajek razem z drobno posiekaną cebulą oraz otrębami. Na koniec wbić jajka i doprawić do smaku solą, szczyptą tymianku suszonego oraz pieprzem ziołowym.
Na patelni rozgrzać małą ilość oleju i przy pomocy łyżki kłaść porcje ciasta, smażyć na złoty kolor i delikatnie odwrócić na drugą stronę po zrumienieniu zdjąć z patelni.
Podawać na gorąco z dowolną surówką ze świeżych warzyw.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz