Biały puch
10 dkg margaryny 
1/2 kg  sera do serników w wiaderku
1/2 szklanki cukru pudru
20 dag białej czekolady
300 ml śmietany 30%
3 łyżki żelatyny
1/2 szklanki wody
Dodatkowo:
herbatniki
Wykonanie;
 Margarynę utrzeć z cukrem do utartego kremu dodać ser i cały czas 
ucierać, żelatynę rozpuścić i przestudzić, następnie wymieszać z serem. 
 Czekoladę rozpuścić i dodać do masy serowej na koniec ostrożnie połączyć
 z ubitą na sztywno śmietaną. 
Foremkę do keksa ( taką mniejszą) wyłożyć papierem do pieczenia i 
napełnić masą serową na wierzchu ułożyć herbatniki i schłodzić najlepiej
 całą noc.
 Zastygnięty deser wyłożyć do góry dnem na talerz i po wierzchu posypać 
startą białą czekoladą lub wiórkami kokosowymi.
   
 
Taka trochę pascha, tyle z żelatyną ekstra :) Musiało smakować obłędnie :)
OdpowiedzUsuńNigdy nie robiłam paschy, ale jeśli smakuje tak jak ten deser to zacznę ja robić:)
Usuń