Strony

czwartek, 8 października 2015

Omlet z grzybami

Wybraliśmy  się dzisiaj do lasu na grzyby i mieliśmy przez to bardzo miłe popołudnie bo grzybów nie udało nam się za dużo nazbierać, ale na omlet dla mnie na kolację  i coś jeszcze na jutrzejszy obiad  ich wystarczy.


 Omlet z grzybami 

3 ładne podgrzybki
1/4 małej cebulki
1 łyżeczka masła
2 jajka
1 łyżka mąki
1 łyżka mleka
1 szczypta przyprawy suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
sól i pieprz
wykonanie:
Podgrzybki pokroić w plasterki, cebulę w drobną kosteczkę i podsmażyć je na maśle w trakcie delikatnie posypać je solą. Jajka ubić z mlekiem i mąką, dodać do nich przyprawę z pomidorami, szczyptę soli i szczyptę pieprzu, ubite jajka wylać na podsmażone grzyby i usmażyć na małym ogniu do ścięcia się omleta w trakcie delikatnie podnosząc brzegi, aby płynna masa ściekła pod spód.
Omleta podawać zaraz po usmażeniu mój był dodatkowo posypany szczypiorkiem.


 Tylko tyle udało nam się dzisiaj  nazbierać

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz