Strony

poniedziałek, 3 czerwca 2013

Owsiane chrupaczki

Chrupki są cudownie słodkie i chrupiące, możemy je chrupać jak ciasteczka, podać do jogurtu, mleka lub kefiru, a nawet posypać nimi sałatkę owocową, aby fajnie nam chrupała :)

Owsiane chrupaczki  


1.5 dkg margaryny 
2 szklanki płatków owsianych 
3/4 szklanki cukru brązowego 
2 jajka 
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 
1/2 szklanki rodzynek


Wykonanie :
Jajka tylko lekko ubić z cukrem, dodać do nich płatki owsiane, rodzynki oraz proszek do pieczenia na koniec dolać rozpuszczoną i przestudzoną margarynę.
 Papierem do pieczenia wyłożyć blaszkę i rozsmarować na nim cała masę.
 Piekarnik nagrzać do 190 st i piec około 10 min, całość ma się ściąć i zezłocić.
 Po wyjęciu z piekarnika wszystko jest bardzo luźne, ale po kilku minutach twardnieje, 
wtedy połamać lub pociąć na małe kawałeczki i wystudzić.


Tak odbiegając od chrupek muszę Wam jeszcze przedstawić nowego członka rodziny czyli Prezencika bo tak nazwała go moja Hania.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz