Ciasto wymaga troszkę czasu na wykonanie i najlepiej zrobić go dzień przed podaniem ( moim zdaniem najlepsze po dwóch dniach). Trzy warstwy ciasta do tego dwa smaki przełożenia no i na koniec czekolada, moim zdaniem pychotka :)
Przekładaniec z jabłkami i serem
Strony
▼
niedziela, 27 października 2019
poniedziałek, 21 października 2019
Murzynek z serowym oczkiem
piątek, 18 października 2019
Dyniowe pierogi
Dynie teraz królują w przepisach, więc u mnie nie mogło jej też zabraknąć. Zastanawiałam się co pierwsze upiec z tych co wyrosły na działce, ale w oko wpadł mi przepis w "Kobieta i Życie" i na dzień dzisiejszy ciasto poszło na drugi plan, a na stole stanęły pierogi. Pierogi z dynią zrobiłam pierwszy raz i powiem szczerze byłam nimi bardzo mile zaskoczona bo wyszły pyszne.
Dyniowe pierogi
Dyniowe pierogi
wtorek, 15 października 2019
Roladki z szynki z dodatkiem cukinii
niedziela, 6 października 2019
Owocowe ciasto z masłem orzechowym
Przepis znaleziony w małym dodatku do kolorowej gazety, na zdjęciu wyglądało to ciasto nijako, ale z opisu brzmiało pysznie, osobiście na mnie zadział dodatek masła orzechowego. Podsumowując ciasto wyszło bardzo smacznie i warte było zrobienia, polecam :)
Owocowe ciasto z masłem orzechowym
Owocowe ciasto z masłem orzechowym
wtorek, 1 października 2019
Sos pomidorowo-owocowy
W tym roku pomidory ładnie nam obrodziły na działce i sporo z nich zostało przetworzonych na zimowe dni. Sos jest słodkawy, ale też lekko pikantny i moim zdaniem dobrze pasuje do mięs lub pizzy no i oczywiście do makaronu.
Sos pomidorowo-owocowy
Sos pomidorowo-owocowy