Strony

wtorek, 22 grudnia 2015

Masło orzechowo-miodowe

Domowe ala masło orzechowo-miodowe idealne do przełożenia piernika czy posmarowania ciasteczek idealnie też smakuje łyżeczką prosto ze słoiczka :) Taki słoiczek to pyszny prezent dla niejednego łasucha :)




Masło orzechowo-miodowe 

20 dag orzechów włoskich
2 łyżki miodu
2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej
1 szczypta soli
wykonanie:
 Orzechy włoskie dokładnie zmiksować przy pomocy blendera, trwa to dosyć długo bo musi nam się miksowana masa zrobić  tłusta , następnie dodać sól, miód i skórkę, całość jeszcze zmiksować, aby wszystko się dokładnie ze sobą połączyło.
Przygotowane masło przełożyć do słoiczków i już można  zajadać :)


Przepis dodaję do konkursu http://foodmania-przepisy.blogspot.com/2015/12/konkurs-udekoruj-z-nami-swieta.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz