Strony

środa, 17 czerwca 2015

Arbuzowo-miętowy napój

Wszyscy wiedzą, że  na upały takie napoje są najlepsze i można je pić do woli bo to samo zdrowie :) w sezonie letnim kiedy mamy pod dostatkiem owoców takie napoje są najlepsze i obowiązkowo muszą się pojawiać w naszym jadłospisie.

Arbuzowo-miętowy napój

1,5 kg arbuza
 świeża mięta
1 litr kefiru
2 łyżki miodu
wykonanie:
Arbuza pokroić w większą kostkę i  jeśli to możliwe pozbawić nadmiaru czarnych pestek choć nie trzeba ich wszystkich wybierać, arbuza przełożyć do dzbanka blendera, dodać sporą ilość mięty ja dałam prawie 3/4 z doniczki i dokładnie zmiksować.
Do owocowego musu dodać kefir, dokładnie wymieszać i dosłodzić lekko miodem choć to nie jest konieczne jeśli arbuz był bardzo słodki przed podaniem napój dobrze schłodzić lub podawać z lodem bo tylko zimny naprawdę gasi pragnienie, polecam.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz