Zakładając bloga miałam w planie spisywać tylko słodkości teraz wiem, że to był zły pomysł i od czasu do czasu będę łamać swoja zasadę( w końcu po to one są )i zapiszę tutaj coś z całkiem innej beczki :) Na początek mój kolacyjny eksperyment, niby tylko kilka składników, a jak pysznie wyszło.
Przekładaniec
20 dag pieczarek
2 jajka
30 dag karkówki
przyprawy
Dodatkowo:
kiszona kapusta
olej
Wykonanie:
Pieczarki pokroić w plasterki i wymieszać z jajkami, dodać do tego sól,
pieprz oraz szczyptę tymianku.
Na patelni podgrzać niewielką ilość oleju
i smażyć na nim małe pieczarkowe placuszki po usmażeniu odsączyć z
nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Karkówkę pokroić bardzo
cieniutko minimum na 1/2 cm grubości, następnie natrzeć je przyprawą do
gyrosa i pieprzem (ma być ostra) tak przygotowana karkówkę smażyć na
złoty kolor w gorącym oleju.
Kiszoną kapustę około 30 dag doprawić do
smaku pieprzem oraz cukrem.
Na talerzu ułożyć ciepły placuszek z
pieczarek na nim kawałeczki mięsa i kiszona kapustę, wszystko przykryć
placuszkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz