niedziela, 21 grudnia 2014

Domowe trufelki

Kiedy zobaczyłam w gazecie te trufelki to wiedziałam, że muszę no po prostu muszę je przygotować :)


Domowe trufelki 

1/2 szklanki orzechów włoskich
1/2 szklanki suszonych śliwek
1/2 szklanki daktyli
1/2 szklanki kakao
1 łyżka miodu
2 łyżki wódki
dodatkowo:
20 dag polewy czekoladowej
wykonanie;
śliwki i daktyle oczywiście bez pestek przełożyć do dzbanka robota, dodać orzechy, miód, kakao oraz alkohol, całość dokładnie zmiksować.
Kiedy masa będzie dobrze zmiksowana uformować z niej małe kuleczki mi wyszło 22 szt i odstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Polewę rozpuścić i kolejno maczać w niej schłodzone kuleczki, odłożyć na kratkę, aby dobrze zastygły ja swoje trufelki dodatkowo ozdobiłam cienkim paseczkiem z lukru i pudrową śnieżynką.
Przechowywać w chłodnym miejscu.






Słodki Prezent

1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Obserwatorzy

Wszystkie teksty i zdjęcia są mojego autorstwa i proszę ich nie kopiować bez mojej zgody